Ringvalsar

Tillverkningen av sömlösa smidda ringar utförs ofta med en process som kallas ringvalsning. Ringvalsar varierar i storlek för att producera smidda ringar med ytterdiametrar från 45 mm 1500 mm till och i vikter från 0,5 kg upp till över 400 kg.

Ringvalsningsprocessen börjar med en cirkulär form av metall som tidigare har rubbats och genomborrats för att bilda en ihålig metallring. Denna ring värms upp till över 1000 graders temperatur och placeras över tomgångs- eller dornrullen. Denna löpande vals rör sig sedan under tryck mot en drivvals som kontinuerligt roterar för att minska väggtjockleken, vilket gör att diametrarna för den ringen ökar.

Sömlösa rullade ringar kan tillverkas i olika varianter, allt från plana, brickliknande delar till höga, cylindriska former, med varierande mått. Förhållandet mellan väggtjocklek och höjd för ringar som används i ringvalsar varierar vanligtvis från 1:16 upp till 16:1, även om större proportioner kan uppnås med speciell bearbetning. Den enklaste och vanligaste formen är en rektangulär tvärsektionsring, men formade verktyg kan användas för att producera sömlösa rullade ringar i komplexa, anpassade former med konturer på insidan och/eller utsidan.

© 2024 Energywise Nordic | I samarbete med Svensk Media Partner

Call Now Button

Log in with your credentials

Forgot your details?