Svetsbord

På Energywise Nordic erbjuder vi professionella svetsbord i flera varianter med en mängd olika tillbehör som är utformade för att underlätta och förenkla arbete. Vi erbjuder kompletta svetsbord av högsta kvalitet tillverkade av konstruktionsstål S355J2 + N, vilket inte bara garanterar hållbarhet utan också precision i arbetet. Med våra svets bord kan du vara säker på att dina projekt utförs med noggrannhet och effektivitet.

En vägledning för att välja rätt svetsbord

När det gäller att välja det perfekta svetsbordet för dina behov är det viktigt att tänka på olika faktorer som kommer att påverka dess funktionalitet och användbarhet. Att göra rätt val kan förbättra din svetsningsupplevelse och hjälpa dig att utföra projekt mer effektivt. Nedan finns en mer detaljerad översikt över de viktiga faktorerna att överväga.

Viktkapacitet

För att säkerställa att ditt svetsbord kan hantera alla dina verktyg och material är det nödvändigt att ta hänsyn till viktkapaciteten. I varje svetsbords modellbeskrivning hittar du tillverkarens angivna vikttolerans. Det är klokt att jämföra denna siffra med den sammanlagda vikten av din utrustning för att undvika överbelastning. Genom att ha en rimlig säkerhetsmarginal kan du förlänga bordets livslängd och undvika potentiella olyckor.

Storlek

Utöver att enkelt stödja vikten av dina verktyg och material, måste borden även ha tillräcklig yta för att rymma dem. Innan du fattar ett beslut är det en bra idé att mäta de objekt du oftast använder och jämföra dessa mått med svetsbordets bredd och längd. Att ha tillräckligt med utrymme för att organisera din utrustning och arbetsstycken gör att du ökar din arbetskomfort och produktivitet.

Bärbarhet

Om du ofta behöver förflytta ditt svetsbord mellan olika arbetsplatser, är portabilitet en avgörande faktor. Bärbar (mobila) modeller kan vara den bästa lösningen för dig. Vissa svetsbord är utrustade med hjul för enkel förflyttning, medan andra kan fällas ihop och bäras med hjälp av inbyggda handtag. Att investera i en bärbar modell kommer att göra ditt arbete mer flexibelt och bekvämt.

Material

Hållbarhet är avgörande när det gäller svetsbordets konstruktion. Välj alltid en modell som är tillverkad av slitstarkt material, som till exempel valsat stål eller rostfritt stål. Att undvika svetsbord gjorda av trä eller plast är viktigt, eftersom dessa material är mottagliga för skador och brandrisker. Genom att välja en modell som är konstruerad med rätt material säkerställer du en lång livslängd och en säkrare arbetsmiljö.

Justerbarhet

En extra funktion som kan vara ovärderlig är en justerbar bordsskiva. Möjligheten att luta, rotera, höja eller sänka bordet kan anpassas efter olika svetsares preferenser och projektens krav. Detta ger dig möjlighet att uppnå den mest bekväma arbetsvinkeln när du svetsar och förbättrar resultatet. Att investera i en modell med justerbarhet kan öppna upp för nya möjligheter och förbättra din arbetsupplevelse.

Genom att noga överväga dessa faktorer när du väljer ett svetsbord kan du säkerställa att din investering motsvarar dina behov och förbättrar din arbetsmiljö.

Tillbehör och verktyg

Svetstillbehör är extremt avgörande för att skapa en effektiv och mångsidig arbetsplats när du arbetar med svetsning. Här är några viktiga tillbehör:

Konsoll: En konsoll är en stabil och justerbar enhet som kan användas för att stödja långa arbetsstycken under svetsning. Den ger extra stabilitet och säkerhet, vilket är avgörande för att upprätthålla rätt arbetsposition och kvalitet på svetsningen.

Gradskiva: En gradskiva är ett verktyg som används för att mäta och justera vinklar under svetsning. Genom att placera arbetsstycket mot gradskivan kan svetsaren säkerställa att svetsningen utförs med korrekt vinkel och precision.

Svetstvingar: Svetstvingar är kraftfulla verktyg som används för att fastspänning av arbetsstycken för att hålla dem i rätt position under svetsning. Dessa robusta klämmor är oumbärliga för att säkra material på svetsbordet och förhindra förskjutning eller rörelse under svetsningsprocessen.

Stift: Stift används för att markera och hålla arbetsstycken på plats under förberedelserna inför svetsning. Genom att använda stift kan svetsaren säkerställa att arbetsstycket är ordentligt placerat och fastsatt på svetsbordet innan svetsningsprocessen påbörjas.

Prismor: Prismor är användbara för att stödja och lyfta upp arbetsstycken som behöver svetsas från olika vinklar och höjder. Dessa enheter ger flexibilitet och mångsidighet för svetsaren att arbeta med olika typer av material och projekt.

Diskar: Diskar är tunna och robusta skivor som placeras mellan svetsbordet och arbetsstycket för att skydda ytan och förhindra skador från svetsstänk och slitage. Dessa diskar är oumbärliga för att förlänga livslängden på svetsbordet och säkerställa en ren arbetsmiljö.

Frågor och svar

Vad är ett svetsbord?

Ett svetsbord är en plattform som används för att hålla material under svetsningsprocessen.

Hur många hjul har ett svetsbord?

Ett svetsbord kan ha olika antal hjul, beroende på modell och behov.

Vad är fördelarna med ett rostfritt stålsvetsbord?

Ett rostfritt stålsvetsbord erbjuder hög kvalitet, hållbarhet och motståndskraft mot korrosion.

Var kan jag köpa tillbehör för mitt svetsbord?

Du kan köpa komplett svetsbord med tillbehör hos oss på Ewn Maskiner.

Vad är svetsbord system 16?

System 16 refererar till standardiserade dimensioner och kompatibilitet för olika svetsbordskomponenter.

Hur justerar jag höjden på mitt svetsbord?

Du kan justera höjd på svetsbordets ben genom att använda medföljande verktyg eller instruktioner från tillverkaren.

Vilken är typisk lastkapacitet för ett svetsbord?

En typisk lastkapacitet för ett svetsbord kan variera beroende på modell och design, men den kan vara upp till 750 kg.

Finns det olika storlekar på svetsbord?

Ja, det finns olika storlekar på arbetsyta och utföranden tillgängliga för svetsborden vi erbjuder. Allt för att passa olika behov och arbetsutrymmen. Vi har bord i måtten 1000x2000x12 mm, 1200x1200x12 mm, 1200x2400x12 mm och 1500x3000x12 mm. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt produkter och lösningar, till rätt pris för dina behov.

© 2024 Energywise Nordic | I samarbete med Svensk Media Partner

Call Now Button

Log in with your credentials

Forgot your details?