Industriell fixturbord med klämmor och arbetsredskap på en blå och vit bakgrund.

Svetsbord:  Bord, produkter och lösningar för professionella

Svetsbord är en viktig del av arbetsutrustningen för många som arbetar med svets och tillbehör. Rätt bord vid svetsning kan göra ditt arbete både mer effektivt och exakt, oavsett om du arbetar industriellt eller är en hängiven DIY-entusiast. Här går vi igenom olika typer av svetsbord och hur du kan välja det bästa för dina behov.

Vad är ett svetsbord och varför är det viktigt?

Svetsbordet är en stabil och säker arbetsyta som är avgörande för precisionen i ditt arbete. Med sin robusta bordsskiva och möjlighet att fästa verktyg, erbjuder svetsbordet en fast grund för att arbeta med hög noggrannhet. Det finns bord i olika storlekar och utföranden som kan anpassas till olika arbetsmiljöer. System 16 är ett exempel på ett mångsidigt system som ger flexibilitet i arbetet.

Ett bra system ökar både säkerheten och effektiviteten i ditt arbete, vilket leder till bättre resultat.

Svetsbord och tillbehör

Energywise Nordics svetsbord tillverkat i konstruktionsstål S355J2 + N

Olika typer av svetsbord

Det finns flera typer att välja mellan, beroende på dina specifika behov. De kan vara tillverkade i stål, rostfritt eller gjutet material, vilket påverkar både hållbarheten och precisionen. Mobila svetsbord med hjul är populära i verkstäder eftersom de är enkla att flytta runt.

För större projekt finns bord i bord i storleken 2000x1000x200 mm, vilket ger en generös arbetsyta. Mindre, justerbara bord är ofta tillräckliga för DIY-projekt och mindre arbeten. Tänk också på bordets höjd och tjocklek, så det passar din arbetsmiljö och dina behov.

Anpassning av svetsbord

Ett svets-bord bör vara flexibelt nog att anpassas till projekt av olika karaktär. Tack vare moderna lösningar som svetsbord med hål för att fästa verktygen och materialet som ska svetsas, gör det enklare att hålla arbetsytan organiserad och effektiv. Bordsskivor finns i flera tjocklekar och utföranden som kan möta dina specifika krav.

Att välja rätt bordsskiva är viktigt för att säkerställa stabilitet och flexibilitet när du arbetar med olika storlekar och material.

Större svetsbord

Svetsningstillbehör för Svetsbord. Konsoler, gradskiva, svetstvingar, stift, stötfångare, prismor och diskar.

Verktyg och tillbehör till borden som kan användas vid svetsning

Det finns många verktyg/tillbehör som kan förbättra arbetsflödet på ditt svetsbord. Verktygshållare, klämmor och stöd är viktiga för att säkra arbetsmaterialet och ger ökad precision. System 16 erbjuder flexibla lösningar som kan byggas ut över tid och anpassas till olika typer av projekt. Energywise Nordic Ab är nr 1 på att erbjuda innovativa lösningar när du svetsar, till bra pris.

© 2024 Energywise Nordic | I samarbete med Svensk Media Partner

Call Now Button

Log in with your credentials

Forgot your details?